Geen tool werkt zonder gevoel!

Al bijna twee decennia wisselen we bij ARV Group kennis en expertise uit met bedrijven in de procesindustrie: (agro)food, feed, pharma, chemie en energie. In de meeste gevallen gaat het over de optimalisatie van operations en supply chain. Tijdens verbeter- en verandertrajecten helpen we klanten bij het vinden van de weg naar efficiëntere processen en de verbetering van hun resultaten. Zijn wij daarmee ‘beterweters’? Integendeel. Want ik besef mij maar al te goed dat we bij ARV Group net als veel van onze klanten ook zélf in een proces van continu verbeteren zitten.

Het uitbreiden van onze kennis en het ontwikkelen van nieuwe expertise is voor ons een continu proces. Juist omdat de ontwikkelingen in de procesindustrie nooit stil staan. Leren en jezelf steeds verder verbeteren? Dat is voor onze klanten, maar óók voor onze consultants, onze interimmanagers en mijzelf dagelijkse kost.

Erin geloven
De samenwerking met klanten is daarbij de belangrijkste inspiratiebron. Zij staan open om met ons kennis en ervaring uit te wisselen. Samen met hen dringen we door tot in het hart van hun operationele processen én het hart van hun mensen. Het heeft onze overtuiging versterkt dat niet de instrumenten maar de mensen die ermee aan de slag moeten bepalend zijn voor het succes. Natuurlijk, wij helpen klanten om een strategie te ontwikkelen, doelen te kiezen en plannen te maken. Wij begeleiden hen op de weg naar de gewenste resultaten en reiken daarbij instrumenten aan. Maar als managers én medewerkers daar niet in geloven, werkt het niet. Simpel gezegd: geen tool werkt zonder gevoel.

Learning on the job
Daarom trekken we bij elke opdracht intensief op met de mensen die het werk moeten doen. De managers die teams en processen aansturen. De medewerkers die in nieuwe manieren van denken en werken elk hun eigen verantwoordelijkheid hebben, op weg naar meer efficiency en betere resultaten. Hun ideeën en ervaringen zijn van grote waarde en leiden vaak tot verrassende invalshoeken en nieuwe inzichten. Ja, we zijn experts in de procesindustrie. Maar we doen in diezelfde procesindustrie ook zelf aan ‘learning on the job’.

Inspireer, prikkel en daag ons uit
Leren doen we overigens niet alleen ‘on the job’. Regelmatig gaan onze relaties met ons om de tafel tijdens inspirerende workshops. Daarin wisselen we kennis en ervaring uit over actuele thema’s en nieuwe uitdagingen binnen de (food)procesindustrie. En sinds kort is ARV Group partner van Food Pro Network, de grootste interactieve portal binnen de Nederlandse foodbranche. Ook hier willen we kennis en ervaring met u uitwisselen. We publiceren blogs en posten nieuws en wetenswaardigheden over onze ervaringen en ons boeiende vakgebied. Natuurlijk hopen we dat u reageert. Niks leerzamer dan dat. Inspireer, prikkel en daag ons uit. Want ook deze tool werkt niet zonder interactie en gevoel.

Bartelt Blankenberg
Managing Partner ARV Group

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then