“Mijn drijfveer bestaat er uit antwoord te krijgen op de volgende 2 vragen: ‘Wat wil je nou eigenlijk?’ en ‘Hoe wil je dat bereiken?’ Die eerste bepaalt de richting en de doelen, die tweede gaat over processen en over de mensen die die processen uitvoeren.”

Sjoerd is een echte processen man – eerst chemische, vervolgens productie en ten slotte planning en besturingsprocessen. Hij heeft dan ook ruime ervaring in het ontwerpen, implementeren en verbeteren van processen. Hierbij is het ultieme doel niet het proces zelf, maar de optimale interactie tussen het proces en de mensen in het proces om een maximale bijdrage te leveren aan de gestelde doelen. Weinig dingen zijn mooier dan die drie in sync te brengen en de resultaten met sprongen te zien vooruitgaan.

Sjoerd heeft Chemische Technologie gestuurd aan de Universiteit Twente en een MBA gedaan aan Imperial College in Londen. Hij is al ruim 20 jaar nauw verbonden geweest aan de operatie, hetzij door operationele verantwoordelijkheid of door directe (proces) support aan de operatie. Sjoerd is sinds 2022 associate bij ARV Group.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then