Ondernemen: een roadtrip met boeiende wegen en gedreven reisgenoten

De vakanties breken weer aan. Daar waar de één kiest voor een relaxte, zorgvuldig geplande vakantie op een vooraf geboekte plek, kiest de ander voor het avontuur. Zonder van dag tot dag uitgestippelde route, bestemming onbekend. Die laatste manier van reizen vraagt om ondernemerschap en doet mij denken aan de roadtrip die we als ARV Group tot op heden hebben afgelegd.

Een ondernemersreis begin je niet zomaar. Een gedegen voorbereiding, een vertrouwd reisgezelschap, de juiste bagage en een flexibele instelling zijn essentieel. Bij ARV hebben we er vanaf de start voor gekozen om vanuit een eigen visie en aanpak heldere doelen na te streven. Met tegelijkertijd het besef dat je niet op de bestemming, maar tijdens de reis ernaartoe het meeste leert en ervaart. Eenmaal onderweg stonden we daarom altijd open voor onverwachte momenten, verrassende ontmoetingen en nieuwe uitdagingen. Het heeft ertoe geleid dat we soms andere routes kozen dan we vooraf hadden gedacht. Juist op die routes hebben we steeds meer ontdekt wie we zijn. Nieuwe wegen brachten ons steeds dichter bij ons eigen dienstverlenende DNA.

Inspirerende gesprekken onderweg

Tijdens onze roadtrip maken we ook regelmatig een tussenstop. Even stilstaan. Goed om ons heen kijken. En vooral het gesprek aangaan met onze klanten, die we als onze belangrijkste reisgenoten zien. Gedreven ondernemers die middenin de markt opereren. Zij leggen ons telkens weer nieuwe vraagstukken voor die zij tegenkomen op hun eigen ondernemersreis. De gesprekken hierover leiden wederzijds tot nieuwe inspiratie, nieuwe inzichten en vernieuwende ideeën. Het is de basis waarop we telkens samen verder navigeren, nieuwe uitdagingen tegemoet.

Het ARV-kompas

We hebben tot nu toe een avontuurlijke, waardevolle en verrijkende reis afgelegd. En de groep waarmee we ooit zijn gestart, is inmiddels flink gegroeid. De wegen die we onderweg zijn ingeslagen zijn terugkijkend niet meer dan logisch. Vooral omdat we altijd zijn blijven koersen op ons oorspronkelijke ARV-kompas: de integrale ontwikkeling van organisaties, samenwerking in alle organisatielagen, impact op het totale organisatieresultaat en eigenaarschap bij de klant. Die zit in onze visie namelijk altijd aan het stuur als het gaat om zijn of haar eigen ondernemersreis.

Een hechte groep

Onze gezamenlijke reis heeft onze eigen onderneming gemaakt tot wat we vandaag zijn. Een hechte groep bedrijven die zelfstandig, maar soms ook in nauwe samenwerking, als integrale sparring partners het verschil willen maken voor de procesindustrie: ARV Consulting, Ontwikkelingspartners, i4o en XTR Operations. Het mooie van ondernemen is dat het nooit stopt. Dus vervolgen we onze reis. Op naar nog meer mooie momenten en ontmoetingen met bekende en nieuwe gezichten. Dat leidt er ongetwijfeld toe dat we in de toekomst nog meer boeiende wegen zullen inslaan.

Zin om mee te gaan? De mooiste reisplannen beginnen vaak met een ongedwongen gesprek en een kop koffie. Ik nodig je er van harte voor uit.

Roelant van Herwaarden
Partner ARV Group

'Komend najaar lanceren we onze nieuwe websites: één voor ARV Group en daarnaast afzonderlijke websites voor de bedrijven die inmiddels samen deze groep vormen. We houden je op de hoogte!'

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then