Safety

Werkgebied

Safety-cultuur bouwen & stap voor stap borgen

Veilig werken is altijd nummer 1 in elke productie omgeving. Het vraagt nogal wat om de bijbehorende mindset en het daarop gerichte gedrag op te bouwen en te onderhouden in een organisatie. Een combinatie van structuur, leiderschap, permanente focus en gerichte verbeterstappen is nodig om dit doel te bereiken. Juist die samenhang maakt het complex, want borging zit met name in gedrag en leiderschap.

Hoe de juiste safety cultuur op te bouwen en stap voor stap te borgen is de kern van de ondersteuning die vanuit ons team geleverd wordt.

Vragen van klanten

  • We zeggen veiligheid staat op nummer 1, maar in de praktijk zien we ander gedrag. We willen hier een verandering aanbrengen met een gericht safety programma, kunnen jullie daarin helpen?

  • We willen aan de slag met de combinatie van vergroten van safety bewustzijn samen met kwaliteitsbewustzijn en ook wegwerken van verliezen. Is zo’n samenhangend programma in te richten?

  • Er zijn de laatste tijd wat incidenten geweest. Kunnen jullie helpen de grondoorzaak analyse te doen en samen met onze mensen een verbeterplan op te stellen?

Vaak worden safety programma’s als losse initiatieven georganiseerd. De samenhang van de door ARV ondersteunde aanpak, waarin leiderschap en gedragsverandering over de volle breedte gecombineerd werd met de juiste sturing op safety kpi’s en veiligheidsstandaarden, spreekt me erg aan.

Referentie

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then